bijvangstsoepje

Een teiltje bijvangst. Ik had schar, tong, school en rode poon. Dacht ik. Maakt niet zoveel uit. Maak de visjes schoon. Ik ben niet zo’n held, maar de koppen kunnen vast ook mee. Kook de vissen in wat water, ongeveer 15 minuten. Leeg de pan in een vergiet. Zeef het kookvocht door een theedoek.

Ik nam dit recept als basis. Ik voegde ook nog toe: wortel, bleekselderij, scheut Ricard, tomatenpuree en een draai chilivlokjes.

Aan de kook brengen. Met een zeef de groentetjes eruit vissen. Dit in de blender fijnmalen (let op: heet). Terug in de pan. Scheut (slag)room. De van de graten geplukte vis toevoegen. Wat erbij kan: brood insmeren met olijfolie, tonaat en knoflook en roosteren onder de gril.

Er zijn veel vissoepjes. En heel veel  recepten. En nog meer variaties. Dit is er ook maar eentje.  Ik ben niet zo’n kookstèr. Dus simpel. Zo uit de Noordzee.  Maar hé, verrukkelijk!

IMG_7453IMG_7450

 

 

2 thoughts on “bijvangstsoepje

  1. Dat ziet er heerlijk uit, kan de zee bijna ruiken!!!
    Geen ster? wel prinses! We komen deze zomer een keer proeven!
    Groetjes, A&H

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s