Een teiltje bijvangst. Ik had schar, tong, school en rode poon. Dacht ik. Maakt niet zoveel uit. Maak de visjes schoon. Ik ben niet zo’n held, maar de koppen kunnen vast ook mee. Kook de vissen in wat water, ongeveer 15 minuten. Leeg de pan in een vergiet. Zeef het kookvocht door een theedoek.
Ik nam dit recept als basis. Ik voegde ook nog toe: wortel, bleekselderij, scheut Ricard, tomatenpuree en een draai chilivlokjes.
Aan de kook brengen. Met een zeef de groentetjes eruit vissen. Dit in de blender fijnmalen (let op: heet). Terug in de pan. Scheut (slag)room. De van de graten geplukte vis toevoegen. Wat erbij kan: brood insmeren met olijfolie, tonaat en knoflook en roosteren onder de gril.
Er zijn veel vissoepjes. En heel veel recepten. En nog meer variaties. Dit is er ook maar eentje. Ik ben niet zo’n kookstèr. Dus simpel. Zo uit de Noordzee. Maar hé, verrukkelijk!
Dat ziet er heerlijk uit, kan de zee bijna ruiken!!!
Geen ster? wel prinses! We komen deze zomer een keer proeven!
Groetjes, A&H
Welkom!