fraude

Facebookbericht van D. 5 oktober 17:18
Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig…
Elke week sta ik op camperpark de K. Te O. Een fijne plek. Je komt aan en logt in. Ze vragen je nummerbord. Sinds kort geef ik met dezelfde cijfers en letters een andere combi op. Ze vragen je e-mail die kan je skippen. Ze vragen met hoeveel personen je bent. Ik zeg soms 1, ik ben er met 2. Ze vragen hoeveel honden je hebt, ik zeg geen. Ze vragen of je stroom wilt, NEEEEEE, tuurlijk niet, vervolgens plug ik ook wel mijn campertje op de electriciteit. Ze vragen hoelang je blijft. Daar ben ik altijd goudeerlijk over, anders kun je niet van het terrein af. Mijn winst is dan per weekend € 4,00. Das goed geld. Tuurlijk knaagt het aan mijn geweten. Maar dat sus ik met chocolade en chips. Zaterdagochtend word ik wakker gemaakt door Hondje, 8 uur, hij moest kakken. Ik naar buiten en jawel een dichte enveloppe op het opstapje. Ik ruk hem open en denk…kutjeneuk, ik ben de lul. Boete, frauduleuze praktijken, legitimatie, hondenreglement…schade aan het talud. Foto als bewijs erbij. Ik geef de brief aan N. N. is net wakker, grijpt naar bril, leest brief en zegt: GVD, jij ook met dat gesodemieter bij die computer. Voor die paar euro zitten we dik in de problemen.

brief klep

Ik zak weg in een moerassig, zompig gevoel van schuld en schaamte. Schaamte naar meneer K. te O. En naar N. Idd, voor die paar roteuro kunnen we als kleine jongens op het matje komen op zondag. Valt er wat te verdedigen? Nee, we hebben de zaak simpelweg geflest en idd Hondje heeft een kuil in het talud staan graven.
N. duikt op internet op zoek naar een andere camperplek en op zoek naar advokaat. Ze kunnen alles wel in rekening brengen, hoe hoog gaan we mee met betalen? Straks komen we op de zwarte wanbetalerslijst, kunnen we nergens meer terecht. Alle ingrediënten voor een vette huwelijkse crisis waren aanwezig. Want N. laat het inchecken altijd aan mij over, eigenlijk heeft hij geen schuld. (Hij speelde met de gedachte om dat in het gesprek op te voeren) Ik denk… Ik ga alleen naar het gesprek. Een vrouwtje tegenover je praat altijd lastiger als dan van man tot man. N. Wordt opgefokt en het is beter vliegen vangen met stroop pffffffffffff. Het tolde in onze criminele hoofdjes.
Om 10.00 uur buuf aan de app. Halloooo wij zitten aan de koffie. (…Boeien…) Wij ook met een fijne brief erbij; ik app haar het verhaal. Ze zegt: ohhhhh, ligt er bij ons ook een brief? Ik ga kijken… Nee, geen brief. Vond ik ergens ook oneerlijk. Gelijke monniken, gelijke kappen. Zij flessen de boel ook.
Dan gaat om 10.45 de telefoon, die hoor ik dus te laat. Voicemailbericht: ja met Corrie van camperplaats de K. Morgen hebben jullie om 10.00 uur een afspraak met ons kunnen jullie ook vandaag langs komen? Bel met even op nummer huppelepup en vraag naar Corrie. Ik als een dolle op zoek naar een pen om het nummer op te schrijven, belt buuf A. Met een kutpraatje. Ik kortaf: ja, die Corrie belt net ik hou het kort ik moet die Corrie bellen voor een afspraak voor vandaag… Ken jij die Corrie? Ja, zegt buuf A. Dat ben ik! Ja, kap effe lekker met die geintje nu, ik zit al genoeg in de problemen. Ze overtuigde me dat het een grap was. Waar ik dus volledig ingestonken ben. Ik naar het douchehok, daar was N. Helemaal geflipt. Ik zeg,N, het is een grap van buuf A. Hij draait zich om en loopt weg. Beste meneer K. Van camperplek de K. Te O. Ik beloof u, ik zal de zaak (waarschijnlijk) nooit meer flessen.

Jijzelf, Henk Zwagers en 36 anderen vinden dit leuk.

Reactie op facebookbericht D. van buuf A 5 oktober 17:47
Ik heb nog nooit een grap uitgehaald. Een goede mop navertellen lukt mij al niet. Na een weekend vol jolijt, bedacht dat een briefje namens K te O aan D & N wel leuke grap zou zijn. We hadden beiden namelijk opgebiecht weleens bij de check-in de K te O niet helemaal eerlijk te zijn. Een computer zei niets terug. De baas rijdt elke avond een rondje, zwaait en lacht en soms een praatje (pot). Het kwam wel voor: geboekt voor 1 persoon, sloot H aan, het werden er geen 2. Wij hebben geen stroom, geen hond. We tikken in het laagseizoen 10,50 af per nacht van 16 uur. Parkeren in de Bijenkorf is duurder.
Ik maakte een foto van een hol gegraven door Hondje. Mocht verder geen naam hebben. De brief zou ik per post versturen. Het kwam er echter niet van. Afgelopen donderdagavond (2 oktober) zou ik vooruit gaan naar K te O. Druk weekend D & N stonden er al en D. had voor mij al een ticket getrokken.
De brief, ja leuk een grap, de eerste van mijn leven. Snel logo van K te O geknipt en geplakt, in 5 minuten tekstje getypt. H sprak mij nog aan op de twee typfouten in het halfschemer gemaakt. Soit. Ze zouden het gelijk doorhebben. Enveloppe erom, klaar. Zaterdagochtend konnie onder de ruitenwisser van hun camper. D. kwam tot 3x toe in camper terwijl de enveloppe zich zichtbaar lag te verraden. Zaterdagochtend zouden H en ik vroeg wegrijden voor een surf op de Grevelingen. H postte snel de enveloppe op het opstapje van onze vrienden, de voorruit was zo nat. Ik verwachtte dat ze rond tienen buiten aan de koffie zouden gaan. De twee schrijffouten en foto, het was wel een hele doorzichtige grap. Jammer dat we er niet bij konden zijn. Nog even verder geslapen tussen de vroegsurfers aan het water. Rond tienen aan de koffie buiten in de zon.
Ik kreeg maar geen berichtje. Het duurde en duurde. De brief zou toch niet onbedoeld over het terrein gewaaid zijn? Ik appte. D klonk serieus of zat ze mij te fokken? Wroeging, ze namen het serieus, sodekutje, dat was niet de bedoeling. Wat nu? Wat nu? Ow fok. Na wat heen & weer geapp besloot ik D te bellen met het verlossende woord. Met mobiel van H, ik zou mij voorstellen als Corrie. Kreeg ik de voicemail. Ik sprak in namens Corrie van K te O met Ouddorps accent, zo zou ik door de mand vallen. Ook dit bleef uit. Ik vreesde het grote ontvrienden…fuck. Het liep uit de hand. D. nogmaals bellen. Met Corrie, ik ben Corrie van de K te O…

5 oktober om 17:57 · Vind ik leuk ·
sms1

5 oktober om 17:58 · Vind ik leuk ·
Anne-Marie Maartens Ik dacht nog…boete kleed.

sms2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s